TRAPAFWERKING: DE FINISHING TOUCH

trapafwerking: perfectie als totaalplaatje

Perfectie zit in de afwerkdetails. Een goede trapafwerking is net zo belangrijk als het kiezen van de nieuwe traptreden. Door zorg en aandacht te geven aan de perfecte afwerking, bereikt uw trap een hoger level. In de meeste gevallen bevindt de trap zich bij de voordeur en daardoor is deze een bepalend element in de woning. Het totaalbeeld van trap en hal zet daarom een belangrijke toon voor de sfeer van uw huis. 

Er kunnen een aantal redenen zijn dat u uw trap wilt laten vernieuwen: bij een verhuizing, als de huidige trapafwerking niet meer past bij uw woonstijl, of als deze versleten is.

Door de vele mogelijkheden is het verstandig om uzelf ook in de afwerking van uw trap te verdiepen. 

Natuurlijk wilt u dat de trapafwerking aansluit bij de kleur en het materiaal waarmee de trap wordt bekleed. De trapwangen – de zijkanten van de trap – moeten harmonieus aansluiten bij de  overzettreden. Nadat alles gemonteerd is, werken wij elk naadje secuur bij met een kit in de kleur van de achtergrond. Treden, stootborden, trapwangen: alles sluit dan perfect op elkaar aan! Dát is de ‘finishing touch’ van Level2 traprenovatie! 

Lees meer over het renoveren van open trappen.

 1. Traptrede (waar men overheen loopt) met rechte voorrand van 63 mm hoog.
  a. HPL/CPL toplaag, vordering klasse 32.
  b. Hard geperste vezel 10 mm dik.
  c. Onderlaag.
 2. Stootbord (waar men tegenaan loopt).
 3. Onderlatje (het latje onder de trede).
 4. Trapwang (zijkant).
 5. L-kap (kapje op de zijkant).
Traptermen bij trap renoveren, trapafwerking, Level2 traprenovatie
De zijkant van de trap wordt 'trapwang' genoemd.

Trapwangen bekleden

De zijkant van de trapopgang wordt een ‘trapwang’ genoemd. Niet alleen de traptrede kan versleten zijn; ook de trapwangen kunnen vaak meteen een opknapbeurt gebruiken. Bij een renovatie nemen wij de afwerking van de trapzijkant mee, zodat trede en trapwang weer mooi met elkaar matchen! Door de trapwangen te bekleden ziet uw trap er als geheel weer goed uit en kan hij weer lang mee.

Level2 traprenovatie kan u veel variaties van de zijkantafwerkingen laten zien! Wij leveren: vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid!

Doe inspiratie op en bekijk onze: 1001-ideeën voor uw nieuwe trap.

Trapafwerking en stootborden

Tussen onze voorbeelden van trapvernieuwingen ziet u ook trappen waarbij gevarieerd is met een andere kleur stootbord. Een goed voorbeeld is de zwart-witte trap met zwarte overzettreden gecombineerd met witte stootborden (de zwart-wit trap of piano-trap). 

Of bekijk de variant van de betonlook traprenovatie eens, waar de treden zijn afgewisseld met zwarte stootborden. 

Door te variëren met het stootbord, hebben wij al frisse en verrassende resultaten gerealiseerd! Wat past bij uw smaak? 

Bart helpt u graag op weg bij het kiezen van het complete uiterlijk van uw vernieuwde trap. 

Lees meer over trends in trapbekleding.

Trapafwerking, traptrede opbouw, HPL laminaat, Level2 traprenovatie
De horizontale, staande traprede wordt 'stootbord' genoemd.

Geluiddempende trapafwerking

Een trap wordt uiteraard veel in huis gebruikt. Misschien stoort u zich al een poosje aan het harde loopgeluid bij het belopen van de trap. Als u kinderen heeft is het een pluspunt als de toekomstige trapbekleding geluiddempend is. Onze collectie overzettreden bestaat uit HPL en pvc-traptreden en beide zijn geluiddempende soorten trapbekledingen. Is uw trap erg gehorig dan weet u dat de oplossing een geluiddempende overzettrede van Level2 traprenovatie is!

Dempende trapbekleding heeft een dikke basislaag van hoogwaardig MDF, die is voorzien van een stevige toplaag. Door de hoeveelheid lagen ontstaat er de gewenste dempende werking. Met HPL- en pvc-traptreden heeft u de beste oplossing voor het reduceren van hinderlijk loopgeluid.

Wij leveren vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid!

Krakende trap?

Kraakt uw trap erg? Level2 traprenovatie heeft enkele oplossingen waarmee het krakende geluid van de trap gereduceerd kan worden. 

Een van de mogelijke antwoorden zit in de toepassing van bruislijm die speciaal voor de traprenovatiebranche is ontwikkeld. 

Wij monteren onze overzettreden met de toepassing van deze geluiddempende lijm. Hierdoor zal het kraken van de trap bij het belopen ervan verminderd worden. Uw trap 100% kraakvrij? Nee, helaas kunnen wij dat – en onze collega-traprenovatiebedrijven evenmin – niet garanderen. Wél kunnen wij dat vervelende gekraak wat verminderen!

Kan elke trap gerenoveerd worden?

Ja! Lees meer hierover op pagina: soorten trappen.

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag


Trapafwerking, afwerking traprenovatie level2 traprenovatie

“Bart kwam met het idee om de grijze trapbekleding af te wisselen met een zwart stootbord. De trapwangen hebben we ook meteen laten renoveren. Deze industriële trapbekleding past helemaal bij onze smaak: een perfecte trapafwerking in onze ogen!”

Joost G., Roermond