Wat kost traprenovatie?

PRIJS van nieuwe trapbekleding

De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van een aantal variabele factoren. Wat kost een traprenovatie dan? Ten eerste is de kwaliteit van de trapbekleding bepalend. Als u overweegt om uw trap te laten renoveren en u wilt daar jarenlang van genieten, dan vallen diverse soorten goedkope trapbekleding af. Level2 traprenovatie levert en monteert alleen duurzame overzettreden van bewezen kwaliteit. Daarom geven wij 12 jaar garantie op materiaal en montage.

De kosten van nieuwe trapbekleding zijn mede afhankelijk van het soort trap:

 • Open trap
 • Gesloten trap
 • Draaiende trap
 • Rechte trap

Level2 traprenovatie bekleedt alle soorten trappen zoals hout, beton en zelfs marmer. Elke oneffenheid in de bestaande trap wordt, dankzij de ingenieuze materiaalopbouw van onze overzettreden in HPL of pvc, weggewerkt. 

Een traprenovatie is altijd goedkoper dan een volledige nieuwe trap laten maken en monteren. In dit laatste geval vindt er hak- en breekwerk plaats. Dat veroorzaakt extra uitgaven, boven op de prijs van de nieuwe trap, plus extra kosten voor een stukadoor en eventueel een schilder.

Wat kost een open trap bekleden?

Wij komen vaak tegen dat men een open trap wil dichtmaken. Vooral als er kleine kinderen in huis zijn. Uiteraard doen wij dat ook. Om een open trap dicht te maken worden stootborden gemonteerd. Het resultaat is vergelijkbaar met een dichte trap, alleen zijn de kosten aanmerkelijk lager dan als u een volledige nieuwe trap laten maken.

De prijs van een open trap dichtmaken hangt af van:

 1. Het aantal treden en dus het aantal stootborden die gemaakt moeten worden.
 2. Materiaalkeuze van de overzettreden
 3. Trapafwerking
 4. De vorm van de bestaande trap: is de trap recht of draaiend?

trends in trapbekleding 

 • Betonlook trapbekleding 
 • steenlook trapbekleding
 • Marmerlook trapbekleding
 • Houtlook trapbekleding
 • Leren trapbekleding
 • Mix and match

Voordelen voor u

Klanten aan het woord
img-arrow-down-white
Level2 kleuren uitzoeken

De kosten van trap bekleden met HPL

HPL (high pressure laminaat) bestaat uit meerdere lagen die onder hoge druk zijn samengeperst tot een zeer sterk soort laminaat. De kosten van een trap bekleden met HPL, afgezet tegen het aantal gebruiksjaren, zullen u aangenaam verrassen. Deze overzettreden zijn ontzettend duurzaam en uiterst kras- en slijtvast. Wilt u weten op welke prijs het renoveren van uw eigen trap uitkomt? Het is lastig om een gemiddelde prijs voor traprenovatie per trede te noemen; het hangt van zoveel factoren uit. Maar wij rekenen het graag voor u uit! 

level2 bart gesprek

DE KOSTEN VAN TRAP BEKLEDEN MEt pvc

Level2 traprenovatie past naast HPL-traptreden ook pvc op de traptreden toe. Pvc is duurzaam en goed bestand tegen slijtage. De prijs van een traprenovatie met pvc wordt vaak – onterecht – vergeleken met de kosten van een trap bekleden met vinyl. Pvc is echter sterker dan vinyl én minder gevoelig voor beschadigingen. Ook met pvc-treden geniet u – net als bij HPL – van een zeer lange levensduur. Wilt u uw trap met pvc bekleden en de kosten weten? Of wilt u de prijs vergelijken tussen pvc en HPL? Laat uw traprenovatie berekenen en maak een vrijblijvende afspraak!

verkoopgesprek bij u thuis

Wat kost het om een trap opnieuw te bekleden?

U wenst een traprenovatie en bent benieuwd naar de kosten? Als u denkt aan het opnieuw bekleden van uw trap dan geven wij een duidelijke prijsindicatie af voor uw traprenovatie. Wij komen vrijblijvend bij u thuis of u bezoekt de showroom, na het maken van een afspraak. Bij een thuisbezoek hebben wij de stalen van elke overzettrede uit ons assortiment bij ons, nemen de maat op én krijgt u direct de offerte. U weet dus meteen wat het renoveren van uw trap kost. U hoeft natuurlijk niet meteen te beslissen. Zodra u heeft besloten laat u ons dat weten!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag


Trapafwerking

Wilt u uw trap laten afwerken met trapwangen (de zijkanten van de trap) of met led-trapverlichting? Of misschien bent u die oude trapleuning moe of wilt u de vloer van de overloop met hetzelfde materiaal afgewerkt hebben? Of u twijfelt nog steeds of u wel of niet de open trap laat dichtmaken door de kosten die dat met zich meebrengt? Of gaat u all-the-way en wilt ook de prijs van een lederen traprenovatie weten?

Wij rekenen de meerprijs voor alle eventuele additionele wensen uit en u beslist dan hoeveel budget u aan uw traprenovatie wilt besteden. Wij staan voor u klaar en adviseren u oprecht vanuit onze 15 jaar kennis en expertise als ambachtelijk traprenovatiespecialist.

Wat kost een betonlook traprenovatie?

Betonlook, houtlook, steenlook, marmerlook… het zijn maar enkele van de huidige trends in trapbekleding. Welke look uw voorkeur ook mag hebben; wij geven u een exacte offerte voor de renovatie van uw trap en een eventuele, additionele prijsindicatie voor trapverlichting, trapleuning of overloopvloer!

trap renovatie pvctrap

Vakman in traprenovaties

Familie Verheggen: “Bart is een echte vakman in traprenovaties die zeer goed werk levert en doet wat hij zegt. Hij is tijdens het adviesgesprek heel open en totaal niet opdringerig. Dat geeft een goed gevoel. Bart is helder en duidelijk. Het voordeel is dat je met de vakman zelf spreekt en niet met een salesman. Bart is echt servicegericht en gaat uitdagingen niet uit de weg. Hij staat volledig achter zijn product en plant de afspraken ruim, zodat hij – bij een eventuele uitloop – nog tijd heeft om de traprenovatie netjes op te leveren. We zijn blij dat we voor Bart hebben gekozen en zijn natuurlijk ook erg blij met onze trappen!”

Waarom kiezen voor een traprenovatie?

Een traprenovatie is goedkoper dan een nieuwe trap laten maken en monteren! U kunt uw trap dezelfde dag weer gebruiken! Vergelijkt u de kosten van een traprenovatie met die van een totaal nieuwe trap, dan bent u veel minder geld kwijt! Benieuwd naar de prijs? Maak een afspraak met Bart.

Veelgestelde vragen

Voor het bekleden van een open trap gebruiken wij ook HPL en pvc omdat het gewoon de allerbeste materialen zijn. In het artikel ‘Open trap bekleden met pvc‘ en het artikel ‘Open trap bekleden met HPL‘ krijgt u meer informatie over deze specifieke traprenovatiematerialen. Zo kunt u voor uzelf beoordelen welke soort overzettrede bij uw wensen past. 

Ja dat kunnen wij zeer zeker! Er zijn verschillende redenen waarom mensen overwegen om een open trap gesloten te maken. In het artikel ‘Open trap dichtmaken‘ gaan wij hier verder op in. 

Meer informatie en ideeën voor uw nieuwe trap vindt u in de 1001-trapideeën-catalogus.