trapbekledingen kiezen? HPL en PVC; de beste keuze

trapbekledingen kiezen? Ga voor de kwaliteit van HPL of PVC traptreden

Trapbekledingen bestaan er in verschillende soorten. Gebaseerd op 15 jaar ervaring als ambachtelijk traprenovatiespecialist, hebben wij voor u de allerbeste soorten trapbekledingen geselecteerd. Deze overzettreden zijn specifiek door de traprenovatiebranche voor high-end traprenovaties ontwikkeld. Omdat wij pal achter onze keuze staan geven wij jarenlange garantie op zowel het materiaal als de montage! LEVEL2 traprenovatie voert complete traprenovaties uit in Limburg en in Brabant. 

 

Voor het renoveren van uw trap gebruiken wij:

Wat het verschil tussen HPL en pvc is leggen wij u graag via deze pagina uit.

Mogelijkheden trapbekledingen: HPL en pvc

Kunnen elke bestaande trap opnieuw bekleed worden? Ja! Of u nu om een open trap of om gesloten trappen gaat, een houten trap of betonnen trap: u kunt een hele trap laten bekleden met HPL / CPL trapbekleding of pvc trapbekleding. Met deze twee trapbekledingssoorten kunt u zelfs de populaire look van een metalen trap en zelfs een betonnen trap realiseren! De kenmerken van beide soorten trapbekleding hebben wij voor u op een rijtje gezet. Denkt u erover om uw trap opnieuw te laten bekleden? Beide soorten overzettreden zijn slijt- en krasvast, geluiddempend, egaliserend én anti-slip! Het zijn de beste trapbekledingen voor uw trap die er maar zijn.  

Ook voor open trappen wordt gebruikt gemaakt van pvc en HPL, omdat zij bij uitstek de beste kwaliteit bieden. Het voordeel van pvc voor open trappen is dat deze rondom bekleed kan worden zonder naden! Wilt u een trap renoveren die open is en die u liever gesloten ziet? Ook dat kan! Ons assortiment biedt ook veel keuze in structuren en in verschillende kleuren. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om de trap te krijgen waar u jarenlang plezier van heeft! 

Wij renoveren uw:

 • Open of gesloten trap
 • Gedraaide trap
 • Rechte trap
 • Metalen trap
 • Betonnen trap

een 'echte' Houten trap

Onze traptreden in HPL (high pressure laminate) en traptreden van pvc bestaan uit één stuk die – door de natuurgetrouwe structuur – niet van echt hout te onderscheiden zijn. ‘Echt’ houten trapbekleding blijft altijd werken door verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen kieren ontstaan. Bovendien moet echt hout intensief worden onderhouden. De overzettreden die wij plaatsen zien eruit als echt houten trapbekleding, zijn onderhoudsvrij én werken niet! Uw complete trap ziet er na de renovatie uit als één geheel mét een bijzondere uitstraling. Bovendien is een houten trapbekleding van HPL of pvc veel praktischer in onderhoud en een betere optie dan een trap bekleden met tapijt of halve maantjes, die een veel kortere levensduur hebben en lang niet zo fraai zijn. Van een HPL of pvc traprenovatie heeft er écht jarenlang plezier van! Vooral als u de gespecialiseerde trappenmaker inschakelt! Lees ook: wat is het beste moment voor een traprenovatie

Ontdek de verschillen

Al onze overzettreden zijn van HPL of pvc gemaakt. Hoewel het verschillende materialen zijn, zijn beide soorten trapbekledingen zijn uit één stuk vervaardigd. HPL en pvc zijn alle twee uitstekende kwaliteitsproducten. Ze zijn standaard voorzien van een antislip-laag, geluiddempend. Ze realiseren een trap met een luxe uitstraling! Meer voordelen zijn:

 • Er zitten géén naden in onze overzettreden.
 • Geen naden betekent minder risico op beschadigingen. 
 • U krijgt een strakke houtlook, leisteenlook of betonlook trap! 
 • Afwerking met strips is niet nodig.

Weet u dat…?

…de kwaliteit van de toplaag de levensduur van de trap bepaalt?
Kiest u voor een HPL- of pvc-toplaag, dan bent u er zeker van dat uw trap langdurig mooi blijft! 

Trap bekleden met HPL

HPL (high pressure laminaat) realiseert een bijna onverwoestbare traptrede en is een perfecte keuze als u een onderhoudsvrije trap belangrijk vindt. Het is een gewilde soort trapbekleding vanwege de uitmuntende kwaliteit. 

Met een HPL-traptrede kunt u vrijwel iedere uitstraling creëren! Level2 traprenovatie heeft een grote keuze aan HPL-overzettreden: van betonlook tot houtlook en van leisteenlook tot marmerlook en in allerlei verschillende kleuren

HPL wordt vaak in dezelfde adem genoemd als CPL. Bij beide producten wordt gebruik gemaakt van een zeer harde onderlaag met een drager van kunststof: HPL óf CPL. Het resultaat van een HPL / CPL toplaag is een slijtvaste en krasvaste traptrede. Hoewel beide zeer duurzaam zijn, is er een duidelijk verschil in de hardheid. HPL is een extra harde toplaag die langer mooi blijft! Wilt u uw trap gaan renoveren denk dan goed over het gebruik ervan na, want dat bepaalt deze keuze voor een toplaag! 

Trapbekledingen, overzettreden HPL en PVC Level2 traprenovatie

Voordelen HPL traptreden:

Welke trends in trapbekleding zijn er? 

 • Betonlook 
 • Steenlook 
 • Marmerlook 
 • Houtlook 
 • Leer 
 • Mix and match

Welke kleur vindt ú het mooiste? Bij LEVEL2 traprenovatie bieden wij veel mogelijkheden om de trap mee te bekleden!

“Level2 traprenovatie heeft ons goed geholpen om voor ons gezin de beste trapbekleding te kiezen. Wij nog steeds erg blij met onze mooie, vernieuwde trap!”

Jan K., Weert

Trap bekleden met PVC

Er wordt vaak gedacht dat pvc en vinyl hetzelfde zijn. Hoewel ze allebei van dezelfde kunststof worden gemaakt, is er een duidelijk kwaliteitsverschil:

 • Pvc heeft een stevigere basis- en bovenlaag dan vinyl.
 • Pvc is harder en minder gevoelig voor beschadigingen.
 • Pvc-traptreden hebben een langere levensduur.
 • Pvc is beter bestand tegen slijtage en krassen! 
 • Pvc is onderhoudsvriendelijker dan vinyl.

Voor het bekleden van een trap met pvc overzettreden voor uw gehele trap zijn fraaie decors en matte afwerkingen beschikbaar. Welke woonstijl u ook voor ogen heeft: met een bekleding van pvc creëert u de stijl die bij uw woonsmaak past.

Als u uw trap laat vernieuwen met pvc overzettreden, dan krijgt u een duurzame en onderhoudsarme trap! Dat houdt in dat u de trap alleen maar hoeft af te nemen met een vochtige doek. U hoeft nooit meer iets te oliën of te schuren en verven! Reken voor een correcte uitvoering op de erkende traprenovatiespecialist!

Heeft u een open trap? Daar hebben wij iets moois voor! Wij zijn specialist in open trappen dubbelzijdig bekleden zonder naden! 

voordelen pvc traptreden

UW TRAP BEKLEDEN IS ONZE SPECIALITEIT!

“Kunnen jullie echt alle trappen bekleden?” Ja! Dat kunnen wij. Het bekleden van een trap is ons vak! Wij renoveren alle soorten trappen, dus wij bekleden ook open trappen en kunnen open trappen dichtmaken!

Welke kleur vindt u het mooiste voor uw nieuwe trap? 

Trapbekleding hpl - cpl - pvc - laminaat, level2 traprenovatie

Nieuwe trap kiezen moeilijk? Wij helpen u!

Bart helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw traprenovatie. Tijdens een vrijblijvend gesprek inclusief goed advies stelt u alle vragen die u heeft. Hiervoor nemen wij graag alle tijd. Het belangrijkste voor ons is, dat ú de beste traprenovatie krijgt die er maar bestaat! Na het gesprek ontvangt u vrijblijvend een prijsvoorstel. Vul onderstaand formulier in en maak direct een afspraak! 

Alvast inspiratie opdoen? Bekijk onze 1001-ideëen!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag