PVC traprenovatie

Een trap renoveren met pvc? Pvc is toch voor vloeren? Ja, dat kan en nee, pvc is er niet alleen voor vloeren! Wat een pvc traprenovatie betreft, is dit zelfs bij uitstek een duurzame keuze want een pvc trap heeft geen last van slijtage zoals een geschilderde of gestoffeerde trap! Als u zich al eerder heeft ingelezen over traprenovaties, dan bent u de mogelijkheid van een trap bekleden met pvc beslist al eens tegengekomen. U vindt in dit artikel verdergaande informatie hierover. Bent u zich net aan het oriënteren? Dan vindt u in dit artikel alle informatie over pvc overzettreden die wenselijk is. 

Intensief gebruik? Geen probleem met pvc!

Uw trap is aan vervanging toe

Als uw traptreden aan vervanging toe zijn en u zoekt een duurzame oplossing, dan is de trap bekleden met pvc één van de allerbeste keuzes. U kent de voordelen van een pvc vloer wellicht al: die staan in de interieurbranche garant voor slijtvaste, krasvaste en zeer duurzame vloeren. U ziet zelfs pvc vloeren die niet meer van echt parket te onderscheiden zijn! Speciaal voor de traprenovatiebranche zijn die vloeren nog verder doorontwikkeld tot pvc overzettreden die gebruikt worden door de betere traprenovatiespecialist. Pvc-treden zijn daarmee uiterst geschikt voor nog intensiever gebruik. En een trap wordt zeer zeker intensief gebruikt! 

Betaalbare traprenovatie

De kosten van pvc voor de trap liggen lager dan de prijs van hout. Voordeel van pvc is, is dat het minder kras- en stootgevoelig is dan echt hout! Vanwege de extreem lange levensduur van pvc, hoeft u ook nooit meer na te denken over een nieuwe trap! Als u dat voordeel afzet tegen een eenmalige investering in een pvc traprenovatie, dan krijgt u voor eens en altijd een stijlvolle, fraaie én betaalbare trap. Bovendien bent u van een vervelende klus (schuren en schilderen) en/of tapijt op de trap af! 

 

pvc overzettreden: een complete transformatie van uw trap

Met een pvc traprenovatie krijgt uw trap niet alleen een nieuwe uitstraling: u krijgt gewoonweg een nieuwe trap! Dat vraagt misschien om meer toelichting. Het eerste grote voordeel is, dat uw huidige trap kan blijven zitten. Uw bestaande trap hoeft niet gesloopt te worden, zodra de treden versleten zijn of de trap ouderwets is geworden. De overzettreden – het woord zegt het eigenlijk al – worden over de oude trap heen geplaatst. Slopen komt dus helemaal niet aan de orde! De bestaande trap blijft gewoon op zijn plek staan. Dat scheelt een hoop extra rommel, tijd en kosten

Opbouw van een pvc traptrede bij een open trap

Een pvc overzettrede voor open trappen heeft geen zichtbare naden: hiermee realiseert u een strakke look voor uw trap.

PVC Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
Lijntekening zijaanzicht open trap trede PVC 1b

Oude trap nieuwe treden

De nieuwe traptreden worden dus tijdens de montage over de bestaande treden heen geplaatst. Ter plekke worden ze door onze vakspecialisten op maat gezaagd en gemonteerd. Hoe wij dat doen, leest u op de pagina ‘werkwijze‘. Dat geldt ook voor de trapwangen en stootborden. De zijkant (trapwang) of het stootbord wordt tegelijkertijd van een passende, nieuwe jas voorzien. U krijgt dus écht een compleet nieuwe trap binnen één dag! Maar uw nieuwe, gerenoveerde trap gaat u meer voordeel opleveren! Welke voordelen dat zijn, leest u in de volgende alinea.

Voordelen trap bekleden met pvc

Pvc als bekleding voor de trap vraagt om extreem goede kwaliteit omdat trappen nu eenmaal zeer intensief worden gebruikt. Daarom heeft de traprenovatiebranche speciale pvc-traptreden ontwikkeld die duurzaamheid garanderen!
De voordelen van een trap bekleden met pvc zijn:

  • De pvc-treden zijn slijtvast en krasvast

  • Bestand tegen intensief gebruik én vocht

  • Brandvertragend

  • Hebben standaard anti-slip zonder extra profielen!

  • Makkelijk schoon te maken

  • Prachtige, matte uitstraling

  • In veel structuren en decors verkrijgbaar

  • Geluiddempend

  • Zeer geschikt voor huishoudens met kids

Pvc traprenovatie: past op élke trap

Bart wordt vaak gevraagd of de nieuwe overzettreden van pvc wel voor elke trap geschikt zijn. Een pvc traprenovatie is geschikt om een dichte trap te renoveren, een gedraaide trap, rechte trap, houten trap en zelfs een betonnen trap kunnen wij omtoveren tot een statement in uw woning…

Bekijk hier het voorbeeld pvc traprenovatie in betonlook.

Pvc voor de open trap

Speciaal voor open trappen heeft pvc een geweldig voordeel: open trappen kunnen wij rondom bekleden met pvc zónder dat u een naad zult zien van waar trapdelen aan elkaar aansluiten. Ook dat is een vraag die Bart vraagt krijgt: of wij open trappen naadloos kunnen bekleden. Met een pvc traprenovatie kan dat! De pvc trede bestaat uit één blok die over de huidige traptreden heen wordt geplaatst. Bekijk de afbeelding maar eens van de pvc traptrede voor open trappen. Onthoudt dat pvc voor de dichte trap ook een perfecte keuze is zoals bijvoorbeeld een mix-and-match pvc traprenovatie. 

pvc overzettreden voor de trap, LEVEL2 traprenovatie Weert Limburg
pvc overzettreden voor de trap, LEVEL2 traprenovatie Weert Limburg

Traprenovatie pvc; brengt stijl in huis!

Wat keuzemogelijkheden betreft heeft ons assortiment pvc-treden ontzettend veel verschillende opties met elke gewenste trapkleur of structuren. Voor een frisse look kiest u bij een pvc traprenovatie voor bijvoorbeeld White Raw Timber met zijn zachte houtstructuur of Forest Oak White washed met een subtiele zeep-wash finish. Onze houtstructuren onderscheidt u niet van écht hout. En… pvc houtlook hoeft u – in tegenstelling tot echt hout – niet te oliën én is minder gevoelig voor stoten en krassen! Voor de stoerdere look gaan veel mensen voor pvc betonlook zoals Patina Concrete Light. Deze pvc traptrede heeft een lichte betontint. Of ‘go bold’ met de donkere Nero Concrete betonlook. 

Mix-and-match: trends voor een one-off-a-kind trap

Betonlook en steenlook lenen zich ook goed om te combineren met houtlook stootborden of andersom. Ons mix-and-math aanbod biedt volop inspiratie om looks met elkaar te mixen zoals deze mix-and-match pvc-trap! Zo creëert u een unieke trap die bij uw eigen smaak past! Bekijk anders ook eens onze pagina ‘trends in traprenovaties’. 

Verschillende kleuren, structuren voor verschillende looks

Bekijk hieronder de kleuren en structuren van betonlook tot marmerlook en houtlook tot steenlook voor een traprenovatie met pvc

Prijs trap bekleden weten? Advies nodig? Bart helpt u op weg!

Wat ook een belangrijke rol speelt in een passende offerte maken, is de trapafwerking die u voor ogen heeft. Misschien wilt u ook trapverlichting laten inbouwen of direct een nieuwe rvs-trapleuning laten monteren. Wellicht vindt u het ook moeilijk om daar zelf een volledig beeld van de te krijgen. Om tot een goed advies, goede beeldvorming en een passende aanbieding te komen, kunt u het beste een (vrijblijvende) afspraak met Bart maken. Bart heeft al talloze trappen bekleedt en hij kan u een perfect beeld van het eindresultaat geven. Hij bezoekt u thuis – compleet met alle trapstalen uit ons assortiment – of u bezoekt de showroom in Nederweert (Midden-Limburg), waar alle stalen op groot formaat te bekijken zijn. Hij rekent dan direct uw offerte uit inclusief materiaal- en montagekosten en eventuele bijkomende kosten van extra vloeren in de hal/overloop.

Veelgestelde vragen over pvc traprenovatie

Als u net zo enthousiast bent geworden over pvc trapbekleding als wij dat zijn, dan wilt u vast weten wat een trapbekleden met pvc kost. Over het algemeen hangen de kosten van een traprenovatie af van aantal treden uw trap heeft, u de trapwangen ook opnieuw bekleedt wilt hebben. En bij open trappen is het tarief afhankelijk of u stootborden tussen de treden wilt laten maken om de open trap te converteren naar een gesloten trap. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om de hal of overloop met een matchende pvc vloer te bekleden. De pvc vloer sluit dan perfect aan op de keuze van de nieuwe traptrede! De prijs van een trap bekleden met pvc is ook afhankelijk of u een open trap rondom laat bekleden of niet. Er zijn zoveel variabele factoren die komen kijken bij een trap opnieuw bekleden waarmee wij in de offerte rekening mee moeten houden. Zo kunnen wij voorbeeld ook uw oude tapijt van de trap verwijderen! Zodra wij al die variabelen in beeld hebben, maken wij een prijsaanbieding op maat!

Als uw oude trap van hout is gemaakt, heeft u altijd kans op kraakgeluid. Het is nu eenmaal een natuurlijk materiaal dat constant blijft werken. Hoe oud een trap ook wordt. LEVEL2 traprenovatie gebruikt tijdens het monteren een speciale bruislijm. Die lijm kan het krakende geluid behoorlijk reduceren. Maar weet u dat pvc laminaat sowieso als sterk geluiddempend is? Gecombineerd met die speciale lijm voor traprenovaties zullen storende geluiden afnemen. 

Nee, het zijn verschillende materiaalsoorten hoewel zij allebei specifiek voor de duurzame traprenovaties zijn ontwikkeld. Pvc en HPL / CPL laminaat worden door de betere traprenovatiespecialist verkocht. Ze zijn praktisch onverslijtbaar en daarom niet te vergelijken met goedkoop traplaminaat voor traprenovaties. Pvc traprenovaties en hpl traprenovaties zijn in de regel duurder. Let bij het maken van uw keuze niet louter op prijs: let vooral op levensduur! Met een pvc traprenovatie (of HPL / CPL natuurlijk) weet u zeker dat u duurzaam investeert in uw huis. Aangaande levensduur bent u met pvc en met HPL / CPL op termijn zeker goedkoper uit. Wat pvc en HPL aan overeenkomsten hebben zijn de duurzaamheid: zowel pvc laminaat als HPL / CPL laminaat zijn slijt- en krasvast, standaard antislip en geluiddempend.

LEVEL2 traprenovatie kan de open traptreden rondom naadloos bekleden. Dát vinden veel klanten het allergrootste voordeel van hun pvc traprenovatie. De hele traptrede krijgt een strakke look. Er hoeven ook geen extra profielen meer bevestigd te worden om uitglijden te voorkomen. Overzettreden van pvc laminaat zijn namelijk standaard voorzien van een antisliplaag. Met pvc kies je ook voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing.

Wij zijn een familiebedrijf en willen transparant zijn over hoe wij werken. Lees ook: over ons. Hoe een traprenovatie wordt uitgevoerd ziet u op de pagina werkwijze

Hoe wij een trap renoveren met pvc uitvoeren leest u in het artikel ‘werkwijze’. Daarin laten wij stap-voor-stap zien hoe wij uw nieuwe trap renoveren. In het algemeen doen wij dat binnen één dag. Heeft u een open trap die u gesloten wilt maken, dan hebben wij wat meer tijd nodig. Naast het bekleden moeten de stootborden ook op maat worden gemaakt en gemonteerd. Maar voordat wij komen weet u exact hoelang u onze Bart in huis heeft voordat de klus geklaard is! Daarna kunt u jarenlang van stijlvolle pvc traptreden genieten! Heeft u nog meer vragen over een oude trap renoveren of traprenovatie pvc in het bijzonder? Stel ze gerust aan Bart! Wij zijn er voor u! Neem contact op met uw traprenovatiespecialist.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

Kosten traprenovatie Level2 traprenovatie Limburg
Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie: 11 factoren die de prijs bepalen! “Wat kost traprenovatie?” is de meest gestelde vraag die over een traprenovatie online wordt gesteld. In dit

Lees verder »
open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag