Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor!

Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open trap alleen enkelzijdig bekleed kan worden? Onterecht! Level2 traprenovatie biedt twee manieren van een open trap te renoveren aan. Het meest voorkomende is een open trap rondom bekleden! Enkelzijdige trapbekleding komt nog maar hoogst zelden voor. Dat is begrijpelijk want in dat geval blijft u tegen een versleten of lelijke achterkant aan kijken. En de meeste mensen willen toch graag een compleet nieuwe trap zien… 

Voor een complete traprenovatie van uw open trap bent u bij ons aan het juiste adres! 

Manieren van een open trap bekleden zijn:

Enkelzijdige bekleding:

Dubbelzijdige bekleding: 

Een open trap enkelzijdig bekleden komt in de praktijk nog weinig voor. 

Open trap dubbelzijdig bekleden

Als uw huidige open trap versleten is, kunnen wij deze dubbelzijdig bekleden zonder sloopwerk. Uw huidige open trap krijgt dan nieuwe dubbelzijdige bekleding! Uw nieuwe trap kunt u mooi laten afwerken met matchende zijkanten, ingebouwde verlichting of zelfs dezelfde vloer in de hal. U krijgt dan én een stijlvolle, mooie open trap én een nieuwe vloer tegelijkertijd! Bekijk het voorbeeld van een van onze open traprenovaties maar eens.

Welke trapbekledingen zijn er om een open trap mee te bekleden?

Level2 traprenovatie gebruikt voor renovaties van open trappen twee materialen:

  1. Overzettreden van HPL.
  2. Overzettreden van pvc.

Het belangrijkste verschil tussen HPL- en pvc- overzettreden, dat we met pvc-traptreden uw huidige trap dubbelzijdig bekleden zónder opstaande randen! En dat kunnen wij doen binnen één tot anderhalve dag dag! Wilt u liever een dichte trap? Dat kunnen wij als trapspecialist natuurlijk ook voor u doen! In dat geval monteren wij stootborden tussen de traptreden, zodat u open trap een dichte trap wordt. Uitbreken van de bestaande trap om die te vervangen is dus absoluut niet nodig! 

Hulp nodig?

U leest op deze pagina dat er vele mogelijkheden zijn. Tel daar bovenop de grote keuze in structuren en kleuren wat betreft de overzettreden en wij kunnen ons voorstellen dat u een goed advies op waarde schat. Aarzel daarom vooral niet om een afspraak te maken. Bart deelt als traprenovatiespecialist graag zijn kennis en ervaring opdat u de beste keuze maakt! Of maak een afspraak om de showroom te bezoeken! Meer over LEVEL2 traprenovatie.

Bekijk het voorbeeld van een HPL open trap

Ideeën voor uw open trap

Waarom zou u uw open trap laten renoveren?

  • De open trap is versleten.
  • Warmteverlies doordat de open trap in de woonkamer staat.
  • Warmteverlies doordat de open trap naar de zolder gaat.
  • Geluidshinder van beneden- naar bovenverdieping.
  • Veiligheid van een open trap bij (kleine) kinderen.
  • De huidige open trap heeft (te) gladde traptreden.
  • De open trap in de woonkamer past niet meer bij uw interieur

verschil tussen HPL en PVC traptreden

Pvc overzettreden en HPL / CPL overzettreden zijn verschillende materialen, met elk hun eigen specifieke kenmerken. Met beide krijgt u een compleet nieuwe trap. Qua kwaliteit zijn ze allebei even goed voor een open trap renovatie. Het eerste verschil is dat een open trap renovatie uitgevoerd met pvc een iets strakkere afwerking realiseert. Het tweede verschil is dat pvc zich bij uitstek leent voor dubbelzijdig bekleden van een open trap. Hieronder geven wij schematisch alle verschillen voor u weer:

Pvc traptreden:

HPL traptreden:

Opbouw van een overzettrede

Op de onderstaande lijntekeningen ziet u hoe de overzettreden voor open trappen in HPL en in pvc zijn opgebouwd en hoe zij over de bestaande traptrede worden bevestigd. 

De treden bestaan in beide gevallen uit één volledig blok (zie afbeeldingen. Bij een HPL-overzettrede wordt het blok aan de achterkant gesloten door een U-kapje. 

De trap afwerken kan met bijvoorbeeld ingebouwde trapverlichting en een nieuwe trapleuning of bijpassende overloopvloer, want die maken wij ook! 

Veilige traptreden

Zowel pvc als HPL traptreden zijn standaard voorzien van antislip in de toplaag. Hierdoor wordt de kans op uitglijden aanzienlijk verminderd. Bovendien hoeft u wat de veiligheid betreft geen opstaande randen zoals profielen meer te bevestigen! En dat maakt dat uw open trap een stuk strakker oogt!

PVC Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
PVC Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
Lijntekening zijaanzicht open trap trede PVC 1b
PVC Lijntekening zijaanzicht open trap trede 1b
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1b
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1b

Houten open trap

Op de pagina’s ‘open trap bekleden met pvc‘ en ‘open trap bekleden met HPL’, leest u meer over het renoveren van houten, bestaande open trappen. Natuurlijk zijn beide opties ook de perfecte keuze voor een dicht trap! Of bekijk direct meer trapkleuren en kies de trap van uw dromen uit…

Houtlook, steenlook... welke look past bij u?

Wij hebben verschillende kleuren en structuren in houtlook traptreden in zowel pvc als HPL in het assortiment. Een populaire trend is de open trap bekleden met betonlook. In betonlook hebben wij diverse – zowel lichte als donkere – tinten en structuren beschikbaar. Ook wat betreft leisteen-look of marmerlook heeft u voldoende keuze. Voor een stoere, moderne open trap met industriële look hoeft u niet ver te zoeken. Level2 traprenovatie heeft het! Wilt u onze showroom komen bezoeken? Maak dan eerst een afspraak! 

Wat kost een open traprenovatie?

Wat nieuwe traptreden voor de open trap kosten, hangt af van het aantal treden van uw huidige die vernieuwd moeten worden. Het kan ook zijn dat u de overloopvloer meteen wilt laten vernieuwen. In elk geval maken wij graag een offerte voor u! Maakt u een afspraak, dan komt Bart bij u thuis op bezoek met alle kleurstalen bij zich. Hij meet uw trap direct op én u weet diezelfde dag nog wat de prijs van de traprenovatie is. Op de pagina ‘Werkwijze‘ ziet u hoe LEVEL2 een traprenovatie uitvoert. 

Wilt u weten wat uw open traprenovatie gaat kosten? Maak dan een meteen afspraak en Bart stelt u een passende offerte voor!
Of lees meer op de pagina wat kost een traprenovatie.

Gaat uw interesse uit naar een open trap dichtmaken?
Dat kan Level2 traprenovatie ook voor u verzorgen!

Veelgestelde vragen over een open trap renoveren

Natuurlijk kunnen wij als traprenovatiespecialist ook uw trap enkelzijdig bekleden. Bij het enkelzijdige bekleden van een open trap blijft u wel de onderzijde van de oude traptreden zien. In de praktijk echter blijkt dat de meeste mensen de voorkeur geven aan het dubbelzijdig bekleden óf zelfs een de open trap dichtmaken. Wat uw wens ook is: als ambachtelijk traprenovatiebedrijf renoveren wij de trap zoals ú die voor ogen heeft. Ook bij een trap enkelzijdig bekleden. 

Als u een open trap laat renoveren kan in principe  elke open trap dichtgemaakt worden. Zodra wij uw huidige trap opnieuw komen bekleden, dan monteren wij – op maat gemaakte – stootborden tussen de open traptreden. Dat kan zowel bij een rechte trap als bij een gedraaide trap! Tegelijkertijd kunnen wij eventuele trapwangen vervangen én inbouw led-verlichting in de traptreden aanbrengen. Over de open trap worden overzettreden geplaatst (net als bij een dichte trap) zoals wij in dit artikel hebben uitgelegd. Het resultaat is een strakke trap die bestand is tegen intensief gebruik. Houdt er rekening mee dat zo’n complete renovatie langer kan duren dan één dag omdat een trap dichtmaken meer montagetijd kost. Van tevoren laten wij exact weten hoelang u de monteur bij u in huis bezig zal zijn van van uw oude trap dé ster van het huis te maken. 

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

Kosten traprenovatie Level2 traprenovatie Limburg
Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie: 11 factoren die de prijs bepalen! “Wat kost traprenovatie?” is de meest gestelde vraag die over een traprenovatie online wordt gesteld. In dit

Lees verder »
open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag