Trap ideeën industrieel; 5 keer inspiratie

Trap ideeën industrieel: 5 keer inspiratie voor een industriële traprenovatie

Een industriële trap laten maken is bij traprenovaties een heuse trend. Deze trend kent echter heel veel varianten wat betreft kleuren, structuren en samenstellingen. Maar ook wat betreft combinaties. Zo kunt u een geheel eigen touch aan uw nieuwe trap meegeven én wordt elke industriële trap uniek.

Industriële trappen: daar kan meer mee dan u denkt

Misschien denkt u dat alle industriële traprenovaties hetzelfde zijn? Onterecht, want er is zoveel meer mee mogelijk dan u denkt! Dus…. wilt u uw bestaande trap laten renoveren en u houdt wel van een trap in deze stoere loft stijl? Dan laat dit artikel u zien, dat elke trap in industriële stijl uniek kan zijn! Echt elke bestaande trap kunnen wij omtoveren tot een nieuwe trap met het uiterlijk van staal, beton, steen of marmer… Wij geven u ook leuke ideeën om materialen te combineren voor een verrassend resultaat: de mix-and-match trap zoals betonlook stootborden gecombineerd met houten traptreden of omgedraaid: betonnen traptreden met houten stootborden… 

Industrieële traprenovatie steenlook, Level2 traprenovatie Weert

Industriële trappen: 5 ideeën om u te inspireren

Een industriële trap creëert direct die stoere loft sfeer. Trappen in een industriële look laten zich perfect combineren met verschillende interieurstijlen en met glas en hout bijvoorbeeld. Misschien is een traprenovatie in betonlook of steenlook daarom zo geliefd: vanwege de veelzijdigheid. Industrieel is dan wel een trend, maar wel een die inmiddels niet meer is weg te denken bij traprenovaties. Een eenvoudige houten trap tovert u hiermee om tot een heus stijlicoon. Uw versleten trap krijgt nieuwe allure! En weet u dat wij uw trap binnen één dag kunnen renoveren? Onderstaand presenteren wij een selectie van vijf trapideeën.

1. Trap ideeën industrieel: betonnen trap

De look van een betonnen trap is robuust. In ons assortiment hebben wij diverse kleuren betonlook die wij bij traprenovaties gebruiken. Traprenovatie in betonlook kan in verschillende materialen worden uitgevoerd. Wij monteren zowel betonlook pvc voor traprenovatie als HPL / CPL traptreden voor betonlook trappen. Vooral om open trappen rondom naadloos te bekleden in betonlook is pvc bij uitstek een geweldige en duurzame keuze. 

In HPL / CPL laminaat zijn de traptreden ‘donker beton’ en ‘licht beton’ de toppers. Bij overzettreden in pvc zijn dat ‘patina concrete light’, ‘natural concrete’ en wat denkt u van het donkere ‘nero concrete’? Op de pagina trapkleuren ziet u meer kleuren in HPL en pvc traptreden. Deze betonlook overzettreden kunt u niet onderscheiden van een echte betontrap. Er zit een fraaie vleug in de structuur van deze betonlook overzettreden, die het ‘rauwe & ongeraffineerde’ karakter van puur beton verzachten.

Bekijk het voorbeeld van deze betonlook traprenovatie die wij mochten uitvoeren in pvc en de kleur patina concrete gravel! 

2. Trap ideeën industrieel: stalen trap

Ook een traprenovatie in staal staat hoog op het verlanglijstje van onze klanten. Voor stalen trappen zijn de kleuren en structuren die veel gekozen worden voor een traprenovatie: in HPL ‘cefalu’ en in pvc ‘nero concrete’. Deze laatste trapkleur komt hier weer terug, omdat betonlook en staallook traptreden dicht bij elkaar liggen wat betreft kleur, karakter en uitstraling. U maakt de staallook compleet met trapwangen die in dezelfde tint worden afgewerkt, ingebouwde trapverlichting en bijvoorbeeld een rvs trapleuning in de hal.

Bij een van onze uitgevoerde traprenovaties monteerden wij prachtige rvs trapleuningen bij een open trap. 

Industriële trap zonder koude voeten (en nog meer voordelen)

Steen, staal, marmer…. eigenlijk zijn dit koude materialen. Hoe hard er ook wordt gestookt: het originele materiaal blijft koud aanvoelen onder de voeten. Het voordeel van pvc en HPL overzettreden is dat deze traptreden de omgevingswarmte aannemen. En net als als staal en steen zelf, zijn onze overzettreden slijtvast, krasvast én ook nog eens standaard antislip! Een ander groot voordeel is dat wij een traprenovatie in HPL of pvc binnen één dag kunnen verzorgen! Plus: Level2 traprenovatie geeft 12 jaar garantie op zowel de montage als de traptreden zelf! Al met al een sterk staaltje toch?

Alle voordelen van pvc en HPL overzettreden op een rijtje zien en ze vergelijken…? 
Bekijk dan de pagina trapbekleding voor traprenovaties.

3. Trap ideeën industrieel: stenen trap

Een traprenovatie in steenlook mag hier uiteraard niet ontbreken! De warme sfeer van deze antraciet tint – gelijkend op natuurlijk leisteen – is enorm veelzijdig toe te passen. Daarom ontbreekt deze niet in ons assortiment overzettreden die wij gebruiken bij het renoveren van trappen. In HPL traptreden vindt u de kleur ‘leisteen’. Leisteen look is niet te onderscheiden van echt leisteen. In pvc traptreden zijn de kleuren ‘rock medium grey’, ‘rock dark grey’ en diepe grijs van ‘rock anthracite’ onze toppers. Welke steenkleur of combinatie van kleuren u ook gaat toepassen; succes is verzekerd! 

Steenlook en betonlook hebben een vergelijkbaar karakter, zoals deze traprenovatie in beton-/steenlook laat zien.

4. Trap ideeën industrieel: marmer trap

Marmer… heeft het imago van luxe-all-over. In high end interieurs is marmer steevast aanwezig. Marmer als natuursteen is duur, is lastig te monteren, voelt koud aan én vraagt veel onderhoud. En dan is er nog het risico op beschadigingen. Traptreden in marmer look hebben al deze nadelen niet! U realiseert een high-end finish in elke ruimte waar de trap zich bevindt, met HPL / CPL overzettreden ofwel pvc overzettreden. Elke traprenovatie kunnen wij binnen één dag uitvoeren: marmer look traprenovaties dus ook! 

Bekijk anders ook een de marmerlook traprenovatie in HPL die wij uitgevoerd hebben. 

5. Trap ideeën industrieel: mix-and-match

Nu maken wij het wat spannender: één van de trends is mix-and-match traprenovatie. Een bekend voorbeeld is de piano trap in zwart-wit. Wat denkt u bijvoorbeeld van een combinatie van een industriële look met houtlook? Daarvan hebben wij ook al flink wat trappen geplaatst! Iedereen kiest een andere combinatie en daarom is geen trap hetzelfde. Dat maakt het monteren van trappen voor de traprenovatiespecialisten daarom zo afwisselend! Een van de trends in trappen is een mix-and-match traprenovatie waardoor uw trap een speels element in het interieur wordt. Hoe uw woning ook is ingericht: combineer leisteen met hout… het matched! Combineer ‘nero concreter met bijvoorbeeld ‘chatillon oak’ (licht eiken) en het matched ook! Hoe spannend wilt u het maken? De combinaties van kleuren en structuren zijn eindeloos! Wij helpen u uiteraard met het bedenken ervan!

Bekijk deze geslaagde mix-and-match traprenovatie ook eens!

Elke trap kan een industriële trap worden!

LEVEL2 traprenovatie kan elke bestaande trap omtoveren tot een industriële trap! Wij renoveren alle soorten trappen:

De materialen die wij monteren zijn overzettreden van de hoogste kwaliteit in HPL en pvc. Deze traptreden zijn speciaal voor de traprenovatiebranche ontwikkeld. Ze blinken uit in kwaliteit en duurzaamheid. Met het renoveren van uw trap gaat deze jarenlang mee! 

Voordelen HPL en pvc-traprenovatie:

Trap ideeën industrieel; 5 keer inspiratie

U leest meer over de eigenschappen van HPL en pvc overzettreden op de pagina ‘trapbekleding‘. Een perfecte montage kunnen wij doorgaan in een dag realiseren. Bovendien geven wij 12 jaar garantie op zowel montage als het materiaal van de traptreden. Hoe wij een traprenovatie uitvoeren, leest u op de pagina ‘werkwijze traprenovatie‘.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

Kosten traprenovatie Level2 traprenovatie Limburg
Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie: 11 factoren die de prijs bepalen! “Wat kost traprenovatie?” is de meest gestelde vraag die over een traprenovatie online wordt gesteld. In dit

Lees verder »
open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag