HPL / CPL traprenovatie

HPL / CPL traprenovatie voor een oersterke trap

Zoekt u traptreden die oersterk zijn? Dan komt u al snel uit bij HPL / CPL trapbekleding. Uw oude trap kan opnieuw worden bekleed met overzettreden van HPL / CPL die specifiek voor de traprenovatiebranche zijn ontwikkeld

Waarom die ‘/’ (slash) tussen de afkortingen HPL en CPL staat? Omdat er een verschil zit in de productiemethode van HPL en CPL traptreden. Het eindproduct blijft hetzelfde… alleen het productieproces verloopt dus iets anders. Dat is alles. Voor HPL / CPL traptreden geldt dat deze van zeer goede kwaliteit zijn en daardoor is het een duurzame keuze als u uw trap gaat renoveren.  

HPL / CPL: duurzame traptreden met slijtvaste toplaag

HPL / CPL: is dat hetzelfde?

De term HPL / CPL traprenovatie heeft alleen betrekking op de toplaag die in beide gevallen zeer duurzaam is. Wat betreft HPL kan worden gesteld dat deze toplaag net ietsje beter is. 

Bij de productie van HPL / CPL worden verschillende lagen onder extreem hoge druk samengeperst. De overzettreden bestaan uit een kunststof onderlaag met daaroverheen een kern van geperst vezel en daarover de decorprint (een HPL óf CPL toplaag). Over de print zit nog een extra kunststof laag die is versterkt met een aluminium legering. Daardoor is een HPL / CPL trap niet alleen kras- en slijtvast maar heeft deze ook een antislip-werking. Deze trapbekleding wordt door de betere traprenovatiespecialist zoals LEVEL2 traprenovatie verkocht.

Wat betekent HPL laminaat

HPL laminaat (High Pressure Laminate) wordt onder hoge druk gelamineerd. Het product bestaat uit diverse melaminelagen en is daardoor zeer goed bestand tegen slijtage.

Wat betekent CPL laminaat?

CPL staat voor Continues Pressure Laminate en is in grote lijnen hetzelfde als HPL, met dit verschil dat het laminaat op rol wordt geproduceerd. CPL heeft dezelfde samenstelling als HPL.

Productieproces HPL / CPL voor traptreden

De traptreden bestaan uit een kern die uit plaatmateriaal wordt verlijmd. Een schoongeborstelde, verwarmde drager wordt in een moderne lijmstraat voorzien van een filmlaag (PU hotmelt) die zorgt voor een goede verlijming. Nadat de treden verlijmd zijn, worden ze gepostformeerd op de postformeerstraat. Eventuele neus- en freesbewerkingen worden automatisch uitgevoerd. De toplaag wordt verwarmd tot de ideale temperatuur waarbij de laag haar decor behoudt en direct buigbaar wordt.

De opbouw van een traptrede

Trap vernieuwen; opbouw overzettrede HPL bij trap renoveren, Level2 traprenovatie

Welke trappen kunnen wij renoveren met HPL / CPL?

  • Houten, betonnen, marmeren en stenen trappen.
  • Dichte trap of open trap.
  • Rechte en gedraaide trappen.  

Als u kiest voor een HPL / CPL traprenovatie dan bent u er zeker van dat deze jarenlang mooi blijft. De schuurmachine en verfpot hoeft u dus voor deze klus niet meer uit de kast te halen! Deze traprenovaties worden door de betere traprenovatiespecialisten uitgevoerd zoals LEVEL2 Traprenovatie, vakmensen met meer dan 15 jaar ervaring.

Laat u alvast inspireren via de pagina trapvoorbeelden!

HPL traprenovatie, traprenovaties in een dag.

Keuze in HPL / CPL traptreden

Een HPL / CPL traprenovatie biedt zóveel mogelijkheden. Er zijn verschillende structuren te krijgen met een natuurlijke uitstraling zoals beton, hout, marmer, steen… Enkele beschikbare kleuren die wij hier noemen zijn: leisteen, licht beton, cefalu, orleans eik zand. De range in kleur en structuur is zo breed dat u uw bestaande trap elke uitstraling kunt geven.  

Kleuren en structuren

HPL CPL traptreden, LEVEL2 traprenovatie

Natuurgetrouw hout zonder nadelen

U twijfelt nog steeds omdat u eigenlijk de voorkeur geeft aan een echte houten trap? Echt hout werkt altijd onder invloed van lucht en vocht en kan gaan kieren. Een echt houten trap vraagt ook om regelmatig onderhoud. Met een HPL / CPL traprenovatie realiseert u hetzelfde effect. De structuren en kleuren zijn natuurgetrouw. Laat u de trap met HPL / CPL treden renoveren dan dan is het onderhoud snel gepiept: even met een vochtige lap erover en klaar!

Advies over HPL / CPL traprenovatie nodig?

U kunt altijd terecht bij ons voor een vrijblijvend advies. Bart neemt hiervoor graag de tijd. Wij als ambachtelijk traprenovatiebedrijf gespecialiseerd in traprenovaties op een hoog niveau én bieden een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Na het maken van een afspraak kunt u een bezoek brengen aan onze showroom – of wij komen naar u toe – om een compleet beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Wij hebben in de showroom grote stalen trapbekleding die een goed beeld geven. Dus… maak snel een afspraak met ‘onze’ Bart en voel u welkom in Nederweert, gelegen aan de snelweg A2 Weert/Eindhoven, afrit 39.

Nu wilt u vast weten wat een trap vernieuwen kost?  

Oneindig veel mogelijkheden voor een unieke trap
Als erkend 5-sterrenspecialist is dit onze meerwaarde:

Goed advies

Vakmanschap

Kwaliteit

Service

Garantie

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

Kosten traprenovatie Level2 traprenovatie Limburg
Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie: 11 factoren die de prijs bepalen! “Wat kost traprenovatie?” is de meest gestelde vraag die over een traprenovatie online wordt gesteld. In dit

Lees verder »
open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag