Trap vervangen of renoveren?

trap vervangen of renoveren?

Trap vervangen of renoveren? Waarom kiezen? Een compleet nieuwe trap laten maken is een ingrijpende verbouwing. Elke traptrede wordt stuk voor stuk uit de bestaande houten trap gefreesd. Dat brengt een hoop rommel met zich mee en de kans is groot dat er ook nog delen uit de muur gebroken moeten worden. Nadat de trap vervangen is, bent u dus nog niet klaar. Dan moet er gestuct worden en nog geschilderd. Dat kost ook weer extra geld. Bovendien kan de trap dan een poosje niet worden gebruikt. U hoeft niet te kiezen want met een traprenovatie slaat u twee vliegen in één klap. Zonder verbouwing, zonder extra kosten en binnen één dag heeft u ook een complete nieuwe trap.

Een traprenovatie = een nieuwe trap (maar dan beter)

Duurzame traprenovatie

Uw oude trap heeft zijn tijd gehad en u denkt erover om die op te knappen. U kunt uw bestaande trap natuurlijk nog een keertje een nieuwe laag verf geven, maar die klus blijft u achtervolgen. Niet het leukste om te doen in een vrij weekend of vakantie. Als u een druk huishouden heeft en de trap intensief wordt gebruikt, dan kunt u niet veel later weer aan de slag met schuurpapier en verfkwast. Met een traprenovatie krijgt u ook een nieuwe trap, maar dan eentje die veel beter en praktischer is!

Lees ook onze klantbeoordelingen

Een compleet nieuwe trap maar dan beter

Als u de trap laat renoveren vormt uw versleten trap de basis waarover overzettraptreden worden geplaatst. De oude trap blijft dus gewoon daar waar hij is en de trap ondergaat een complete vernieuwing: zónder deze uit de muur te moeten breken, zónder extra kosten voor stucen én u hoeft daarna de trap nooit meer te schuren en te schilderen! Vooral dat laatste scheelt weer een klus. U krijgt er een compleet nieuwe trap voor terug. Bovendien heeft u jarenlange garantie op een nieuwe trap van LEVEL2 traprenovatie.

Trap vervangen of renoveren? De voordelen van renoveren overtuigen u!

 1. U krijgt een duurzame trap

 2. Die slijtvast en krasvast is

 3. Geluiddempend is

 4. Antislip is

 5. Minder kraakt

Na een traprenovatie geniet u jarenlang van een compleet nieuwe en duurzame trap!

Antislip strips niet meer nodig

Om uitglijden te voorkomen plakt(e) men op de trede vaak antislip strippen of halve maantjes. Qua afwerking ziet dat er niet echt fraai uit… Gaat u toch de hele trap een nieuwe jas geven dan behoren die strips óók tot de verleden tijd. HPL heeft namelijk standaard in de toplaag een antislip-laag aan de bovenzijde zitten! Gaat u uw trap renoveren dan is dit een extra bonuspunt! Vooral als u kleine kinderen in huis heeft.

Trap renoveren of trap vervangen, LEVEL2 traprenovatie

Trap vernieuwen? Meteen led-trapverlichting inbouwen!

U heeft besloten om de trap niet te vervangen maar te laten renoveren? Denk dan vooraf na of u led-verlichting in de trap wilt laten inbouwen. Dat kan namelijk alleen tegelijkertijd en niet achteraf. Met led trapverlichting krijgt u direct een zuinige verlichting en het voegt een stukje veiligheid toe; vooral ’s nachts. Als het donker is dan hoeft ‘het grote licht’ in de hal niet aangemaakt te worden, alleen de led verlichting. De ingebouwde lampen zijn dimbaar en als er een vervangen moet worden, dan kan dat zonder de hele trede los te hoeven maken.

Stootborden en trapleuning vervangen

Hebben de stootborden (en wellicht ook de leuning) van uw oude trap ook een nieuwe look nodig? Geen probleem: die vervangen wij tijdens de traprenovatie ook meteen. Treden en stootborden kunnen verschillende kleuren hebben maar beide kunnen uiteraard ook in dezelfde tint worden uitgevoerd. Wilt u de traprenovatie compleet maken: dan kunnen wij ook uw leuningen vervangen. 

Level2 traprenovatie voor na foto

Welke trappen kunnen gerenoveerd worden?

Level2 traprenovatie kan als ambachtelijk traprenovatie bedrijf een volledige renovatie uitvoeren van écht alle soorten oude treden. Trap vervangen of renoveren? Wij renoveren alle soorten trappen tot compleet nieuwe trappen:

 1. Houten trappen

 2. Betonnen trappen

 3. Stenen trappen

 4. Open trappen

 5. Rechte trappen

 6. Gedraaide trappen

 7. Open trap: die kunnen wij ook dichtmaken

 
U leest hierover meer op de pagina welke soort trappen kunnen gerenoveerd worden? 

Wat kost een traprenovatie?

De gemiddelde kosten voor het uitvoeren van een traprenovatie zijn lastig te noemen. Dat is namelijk afhankelijk is van de woonsituatie, het soort trap, of de trapwangen moeten worden vervangen en natuurlijk uw smaak en voorkeur. Van invloed op de kosten van een trap renoveren zijn de volgende punten:

 • Of u wel of niet zelf de vloerbedekking van de trap wil verwijderen.
 • Meerdere draaien in de trap.
 • Of wij een open trap moeten dichtmaken.
 • Meerdere trappen in huis.
 • Luxe afwerking zoals leren trapbekleding.

Meer over dit onderwerp leest u hier: wat kost een trap vernieuwen? 

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

Kosten traprenovatie Level2 traprenovatie Limburg
Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie: 11 factoren die de prijs bepalen! “Wat kost traprenovatie?” is de meest gestelde vraag die over een traprenovatie online wordt gesteld. In dit

Lees verder »
open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag