Wanneer traprenovatie uitvoeren?

Wanneer traprenovatie uitvoeren? 4 tips voor het beste moment

“Bart, wat is het beste moment om onze oude trap te laten opknappen?” Als traprenovatiebedrijf komen wij bij de mensen thuis om hen te adviseren. Tijdens onze adviesgesprekken horen wij deze vraag vaak. Daarom delen wij graag onze 4 tips die de vraag ‘Wanneer traprenovatie uitvoeren?’ zal beantwoorden. Wanneer kunt u – in uw eigen situatie – het beste de oude trap laten renoveren? Het kan zijn dat de trap versleten is, maar er zijn meer redenen om uw bestaande trap een make-over te willen geven. Op welk moment kunt het beste de trap opknappen en om welke redenen zou u nog meer een nieuwe trap willen? Dat leest u in dit artikel. 

Wat is het beste moment om een trap te laten renoveren?  

Tip 1: trap in nieuwbouwwoning?

Waarom zou u een trap in een nieuwbouwwoning willen renoveren? Koopt u een nieuwbouwwoning dan krijgt u een blanco canvas die u helemaal naar eigen inzicht kunt gaan inkleuren. Dat is fijn, want zo wordt het écht uw eigen huis! In de meeste gevallen heeft een nieuwe woning een basis trap van hout. Tijdens de bouw, het klussen en de verhuizing wordt deze intensief gebruikt. Hierdoor raakt een houten trap onvermijdelijk beschadigd. Wij raden mensen aan om pas een traprenovatie te laten uitvoeren, zodra alle grote klussen achter de rug zijn! Reserveer in uw budget dan wel alvast een bedrag voor een trap die helemaal bij u past! Us huis is klaar én u heeft tegelijkertijd een onbeschadigde nieuwe trap! 

Lees ook onze klantbeoordelingen

Trap renoveren in een nieuwbouwhuis? Waarom?

 1. Met een nieuwe trap in HPL of pvc is uw nieuwe huis écht helemaal ‘af’! 
 2. De nieuwe trap past direct bij uw woonstijl.
 3. Uw gerenoveerde trap in HPL of pvc is krasvast en slijtvast.
 4. De overzettreden in HPL en pvc zijn bovendien geluiddempend.
 5. Standaard bestaat de toplaag uit antislip: een veilig gevoel bij kleine kinderen!
 6. U kunt meteen trapverlichting inbouwen voor extra sfeer en veiligheid.
 7. U hoeft nooit meer de trap te schuren en te schilderen!
 8. Duurzaamheid is gegarandeerd met onze garantieperiode van 12 jaar.
Na een complete traprenovatie geniet u jarenlang van een duurzame trap!

Tip 2: verhuizen naar een bestaande woning?

Gaat u verhuizen naar een bestaande woning? Is de woning instapklaar maar u stoort zich aan de trap omdat:

 1. De trap versleten is?
 2. De trap (flink) beschadigd is?
 3. De trap ouderwets oogt?
 4. Er vloerbedekking op ligt?
 5. De trap niet bij uw stijl past?
 6. De trapopgang erg donker is?
 7. Een open trap is die u dicht wil laten maken? 
 

Ook hier adviseren wij u om uw bestaande traptreden te laten renoveren door een erkend traprenovatie bedrijf – zoals Level2 Traprenovatie – zodra de verhuizing achter de rug is en eventuele cosmetische klussen aan uw huis zijn afgerond. Gaat u de trap opknappen dan kunt u in de nieuwe trap bovendien direct trapverlichting laten inbouwen. Dat maakt een donkere trapopgang lichter, veiliger én – ook niet onbelangrijk – voor het oog luxer. De trap ziet er daarna weer als nieuw uit! 

Heeft u nog vloerbedekking op de trap liggen? Voor aanvang van een traprenovatie dient deze te zijn verwijderd! Lees ons beste tips om oude vloerbedekking van de trap te verwijderen.

Traprenovatie uitvoeren wanneer, Level2 traprenovatie Limburg

Tip 3: verbouwing

U heeft besloten om uw woning te verbouwen en aan uw eigen behoeften en woonsmaak aan te gaan passen. Laat dan direct de trap opknappen! Een nieuwe trap in een moderne look voegt dan veel toe aan de totale woonbeleving. Neem direct in uw verbouwingsdepot een budget om uw trap op te kunnen knappen, want een traprenovatie maakt het huis pas helemaal ‘af’. Wilt u de kosten van het her-bekleden van de trap weten? Maak dan een afspraak met Bart en hij rekent voor u uit én denkt mee qua uitvoering! En ook hier geldt: laat de renovatie pas in de laatste fase uitvoeren. Uw verbouwing is dan compleet mét een nieuwe uitstraling van de trap! 

Tip 4: bestaande trap

Elke dag komt u met een fijn gevoel weer thuis. Het huis past als een handschoen bij u en uw huisgenoten. Maar die trap… die kan eigenlijk wel een opknapper gebruiken. Thuiskomen (en meteen uw nieuwe trap zien) wordt dan nóg leuker. In plaats van afgeleefde of ouderwetse oude treden, ziet u een stijlvolle trap die bovendien duurzaam mooi blíjft! De renovatie kunt u op elk gewenst moment laten uitvoeren en is binnen één enkele dag klaar! Lees meer: traprenovatie in één dag klaar zonder hak- en breekwerk. 

Ook voor open trappen hebben wij iets moois: wij kunnen  deze dubbelzijdig bekleden en/of dichtmaken!   

Wanneer traprenovatie uitvoeren, level2 traprenovatie Limburg

Welke trappen kunnen gerenoveerd worden?

Level2 traprenovatie kan als ambachtelijk traprenovatie bedrijf een volledige renovatie uitvoeren van écht alle soorten oude treden:

 1. Rechte trap.
 2. Gedraaide trap.
 3. Gesloten trap.
 4. Open trap.
 
U leest hierover meer op de pagina welke soort trappen kunnen gerenoveerd worden? En op de pagina trapbekleding leest u meer over HPL-CPL en pvc trap treden die over de oude treden worden geplaatst zonder naden

Advies over uw eigen traprenovatie nodig?

Level2 traprenovatie is al meer dan 15 jaar actief als ambachtelijk traprenovatiebedrijf. Een trap vernieuwen doen wij met alleen duurzame materialen: pvc of HLP / CPL. Omdat deze materialen lang meegaan zijn deze twee – over de langere termijn gerekend – de goedkoopste traprenovatie. In aanschaf is het misschien wat duurder, maar omdat HPL en pvc slijt-en krasvast zijn, gaan ze wél het langst mee. Als extra zekerheid geven wij daarom 12 jaar garantie! Onze overzettreden van HPL en pvc zijn:

 1. De nieuwe treden zijn geluiddempend en antislip.
 2. De overzettreden bestaan uit één blok die over de bestaande treden heen geplaatst worden.
 3. Hierdoor zijn er géén naden zichtbaar.
 4. Door de harde kern en harde bovenlaag worden oneffenheden en beschadigingen onzichtbaar weggewerkt.
 5. Schuren en schilderen van de trap behoren definitief tot de verleden tijd!
 6. Plus: wij voeren een traprenovatie binnen één dag uit!

Een traprenovatie uitvoeren? Doe dat vertrouwd met een erkend traprenovatiebedrijf!

Kosten traprenovatie

Dat is natuurlijk afhankelijk van de soort trap die bekleed moet worden. Gemiddelde kosten zijn lastig te noemen omdat het afhankelijk is van de situatie, smaak en voorkeur. Een aantal dingen die een nieuwe treden minder goedkoop kunnen maken zijn:

 • Of u wel of niet zelf de vloerbedekking van de trap wil verwijderen.
 • Meerdere draaien in de trap.
 • Een trap dichtmaken.
 • Meerdere trappen in huis.
 • Luxe afwerking zoals leren trapbekleding.

Meer over dit onderwerp leest u hier: wat kost een trap vernieuwen? Of vraag hier uw traprenovatie offertes aan.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

Kosten traprenovatie Level2 traprenovatie Limburg
Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie: 11 factoren die de prijs bepalen! “Wat kost traprenovatie?” is de meest gestelde vraag die over een traprenovatie online wordt gesteld. In dit

Lees verder »
open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag