Open trap bekleden met HPL

Open trap bekleden met HPL; Een duurzame keuze!

Voor het bekleden van een open trap adviseren wij zowel HPL als pvc. Weet u niet wat u moet kiezen: een HPL of pvc trap? Beide materialen bieden enorm veel decors en kleuren. Zowel HPL als pvc hebben hun kwaliteit ruimschoots bewezen bij traprenovaties. Duurzaamheid en de egale, strakke structuur zijn de redenen dat wij als traprenovatiespecialist beide opties adviseren! In dit artikel zoomen wij heel specifiek in op een open trap bekleden met HPL.

HPL... wat is dat?

HPL betekent: High Pressure Laminaat. De overzettreden hebben een harde toplaag van HPL. Die laag is enorm slijtvast en krasvast en is voorzien van een aluminium legering die is verwerkt in de HPL-toplaag. Hierdoor ontstaat de antislipwerking.

De harde onderlaag van HPL-traptreden bestaat uit 10 millimeter dikke, hard geperste houtvezel. Daarmee krijgen beschadigde traptreden een strak uiterlijk.

Voordelen HPL traptreden bij een open trap

Manieren om een open trap te bekleden:

Beschadigde treden bekleden MET HPL

HPL-traptreden worden gebruikt voor het egaliseren van beschadigde trappen (net als pvc-trapreden voor open trappen overigens). De overzettrede camoufleert alle oneffenheden. U krijgt écht een nieuwe open trap binnen een dag. Plus: u hoeft nóóit meer uw trap te schuren en te schilderen!

Open trap bekleden met HPL, Level2 traprenovatie
Open trap bekleden met HPL

Nieuwbouw open trap bekleden met HPL

U heeft een nieuwbouwwoning met een houten trap? Die kan tijdens de bouw beschadigd zijn of u vindt hem gewoonweg niet passen bij uw interieur. Vooral als de open trap in de woonkamer staat, wilt u elke dag naar een mooi exemplaar kunnen kijken! De HPL-trap behoort tot de meest sterke en slijtvaste trappen die er zijn. U geniet dan jarenlang van een trap die én past bij uw smaak past én geniet alle andere voordelen van een HPL-traprenovatie!

Opbouw van een HPL overzettrede

Over de bestaande treden worden overzettreden geplaatst. De HPL-overzettrede bestaat uit één geheel (afbeelding 1a). U ziet dat wij hierdoor de ook open traptreden rondom kunnen bekleden.

Op afbeelding 1b ziet u hoe de drie gedeelten in elkaar schuiven en één blok vormen. De U-kap sluit het blok af waardoor er wel een minimale opstaande rand van 5 mm aan de achterkant van de trede ontstaat. Dat vormt geen enkele belemmering om over de trap te lopen, want op deze rand gaat men niet staan.

HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1b
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1b
HPL overzettrede voor open trap, Level2 traprenovatie
HPL overzettrede voor open trap

HPL kleuren voor de trap

De HPL-treden uit ons assortiment zijn leverbaar in verschillende kleuren en structuren. We noemen hier enkele van kleuren uit het assortiment:

  • Cascina grenen
  • Donker en licht beton
  • Fineline Metalic
  • Gladstone eik grijs
  • Jackson den
  • Leisteen
  • Marmer
  • Santuro Crème
  • Alle trapkleuren

Uiteraard hebben wij nog veel meer HPL-kleuren en structuren in ons assortiment. U kunt ze bekijken op de pagina trapkleuren. Hier vindt u meer HPL-traptreden in houtlook, leisteen-look, marmerlook, betonlook, industriële look, staallook….

Wat kost een open trap renoveren met HPL?

Wat een open trap renoveren met HPL kost hangt af van hoé u de trap wenst te laten opknappen. Enkelzijdig, dubbelzijdig of u de open trap wilt laten dichtmaken, het aantal treden…

Het kan ook lastig zijn om een goed idee te krijgen van het geheel als u het materiaal zelf nog niet heeft kunnen beoordelen of met een echte vakman heeft kunnen praten. U kunt al uw vragen stellen aan de traprenovatiespecialisten van Level2 traprenovatie! Tijdens een vrijblijvende afspraak Bart zal uw ideeën met u bespreken en een passend advies uitbrengen, gevolgd door een offerte. 

Gaat uw interesse uit naar een open trap dichtmaken? Of wilt u toch ook nog meer lezen over een open trap renoveren met pvc

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

Kosten traprenovatie Level2 traprenovatie Limburg
Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie: 11 factoren die de prijs bepalen! “Wat kost traprenovatie?” is de meest gestelde vraag die over een traprenovatie online wordt gesteld. In dit

Lees verder »
open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te bekleden? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!
img-arrow-down-white

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag